Hudhra është një bimë e jashtëzakonshme dhe ka fuqi anti-bakteriale, parandalon të ftohtin, arteriosklerozën, sëmundjet e veshkave dhe forcon kapilarët e gjakut.
Në mjekësinë kineze, hudhra përdoret për një shërim total të trupit.
Në mëngjes fusni në gojë një thelpi hudhër, mbajeni në gojë për 30 minuta.
Pështyma, bashkë me përbërësit e dobishëm të hudhrës, hyn në gjak, pastron kapilarët dhe nyjet limfatike.
Ndërkohë, hudhra ul gjakderdhjen orale dhe forcon mishrat e dhëmbëve.
Më pas hidheni pjesën e mbetur nga hudhra dhe lani dhëmbët. Nëse ende ndjeni në gojë shijen e saj, fusni një kokërr kafeje apo pak majdanoz. Disa gllënjka qumësht, do e heqin tërësisht nga goja juaj erën e pakëndëshme të hudhrës.
Pse të mbajmë hudhër në gojë?
Pastron në mënyrë të përsosur gjakun
ul ndjesinë e urisë, parandalon gripin dhe sëmundje të tjera respiratore, përmirëson në mënyrë të shkëlqyer imunitetin, kuron aneminë, premton shërim kundër bronkitit të vazhdueshëm, sjell përfitime për veshkat dhe fshikëzën, i bën lëkurën dhe poret të buta dhe të lëmuara.